Spomenka Vukojičić: Bićemo prva generacija Balkanaca u dijaspori koji ne beže jedni od drugih

Spomenku Vukojičić danas verovatno znate sa njenog instagram profila Our Life In Germany na kojem deli savete i novosti u vezi sa životom u Nemačkoj. Danas živi u Minhenu, a emigrantski staž je započela u Trstu. Nekada je imala karijeru u hotelijerstvu, a onda ju je zamenila društvenim mrežama i preduzetništvom. Spomenka je i jedan od osnivača prve mobilne aplikacije za dijasporu, dijaspora2go.

Spo za Odomaćene govori o izazovima života u inostranstvu, mukama sa nemačkom administracijom ali i dobrim stranama života u toj zemlji, društvenim mrežama kao izvoru prihoda, limfomu sa kojim se izborila pre nekoliko godina, kao i o razlozima zbog kojih ostaje u Nemačkoj iako želi na neko (toplije) more.

Sanja Javor je deo porodičnog tima koji čini organizaciju Promaja Events, koja organizuje koncerte izvođača sa Balkana i druge kulturne događaje namenjene publici iz bivše Jugoslavije u Holandiji. Među izvođačima koje su do sada su doveli su S.A.R.S, Božo Vrećo, Amira Medunjanin, Edo Maajka i Lepa Brena. Verovali ili ne, Promaja je nastala sasvim slučajno, a Sanja je tu da nam ispriča tu priču, otkrije dalje planove, i najavi Mini Fest u Amsterdamu na kojem nastupaju Galija i MKDSL, sledećeg petka. Poklanjamo vam i ulaznice! Javite nam se na redakcija et odomaceni tačka com, ili nam pošaljite DM na Instagramu.

Plus: Poznati su motivi talačke krize u Edeu, bliži nam se Kraljev dan, i još uvek je sve u znaku cveća.

Podržite Odomaćene!

Spomenka Vukojičić: Bićemo prva generacija Balkanaca u dijaspori koji ne beže jedni od drugih
Free Podcast Website provided by