Nemačka na maternjem jeziku: Gastarbajterski mediji danas, sa Majom Marić

Maju Marić možda znate kao blogerku, možda kao jednu od autorki podkasta Samo bez panike, a možda i kao jedan od glasova programa nemačkog radija Cosmo na hrvatskom, srpskom i bosanskom jeziku.

Novinarka po struci, Maja nije očekivala da će se baviti svojim zanimanjem nakon selidbe u Nemačku. A onda su je sa radija pozvali da gostuje i priča o svom blogu!

Danas, Maja na tom radiju i radi - a u ovoj epizodi pričamo o gastarbajterskim medijima i kako oni funkcionišu danas, više od pola veka nakon osnivanja. Takođe, razgovaramo i o Nemačkoj kao obećanoj zemlji iseljenika sa Balkana i kulturološkim sličnostima i razlikama.

U ovoj epizodi, predstavljamo i Selfnest - prvu onlajn platformu za psihoterapiju na našem jeziku! Naše gošće su psihoterapeutkinja Sara Šaša i Aleksandra Milisavljević, osnivač platforme. Sa njima pričamo o zimskoj depresiji i razlozima zbog kojeg praznici mogu imati loš uticaj na naše mentalno zdravlje. Našim slušaocima poklanjamo i dva vaučera za psihoterapiju na Selfnestu!

Plus: Love Actually, bioskopi u skvotovima, amsterdamski vatrometi, i… ovo je poslednja regularna epizoda u ovoj, prvoj sezoni Odomaćenih!

Podržite Odomaćene!

Nemačka na maternjem jeziku: Gastarbajterski mediji danas, sa Majom Marić
Free Podcast Website provided by