⁠Maksim Kovačević: Napolju je život opušteniji, i to (ni)je dobro za sport⁠

Maksim Kovačević je trener ženske reprezentacije Holandije u košarci 3 na 3. On je najtrofejniji trener u istoriji Holandije u ovom sportu, a prošle godine je dobio i nagradu kao najbolji trener u Amsterdamu. Možda ga znate još iz vremena kad je igrao u Srbiji - a kako je završio van nje, saznaćete u ovom intervjuu. Maks za Odomaćene govori o prelasku iz igrača u trenera, olimpijskim ambicijama, i sportu koji sve više dobija na značaju. Saznaćete i koja je razlika između bavljenja (profesionalnim) sportom na Balkanu i van njega, da li se oseća odomaćeno u Amsterdamu, i gde vidi sebe u budućnosti.

Antonio Korajac je fizioterapeut i personalni trener iz Zagreba koji trenutno studira u Amsterdamu. Antonio će vas posavetovati šta treba da uradite ako i sami želite da počnete da se bavite nekom fizičkom aktivnošću. Saznaćete zašto je tako nešto možda lakše uraditi u inostranstvu, nakon koliko vremena možete da odustanete, zašto često ne vidite rezultate u prva tri meseca vežbanja, koga je najbolje pitati za savete, i zašto mnogi misle da odmah moraju da odu u ekstrem sa vežbanjem. Pratite Antonija na Instagramu ili YouTubeu!

Promaja Events prošlog vikenda organizovala je Mini Fest, na kojem su nastupali Galija i MKDSL. Saznaćete da li je Nenad Milosavljević (iliti Neša Galija) očekivao da će njegov bend ikada proslaviti pola veka rada, i kako mu se dopada Amsterdam (gde, inače, živi njegov sin). Marko Milošević MKDSL za Odomaćene govori o nastanku svog projekta Kluboslavija koji postaje sve popularniji u regionu, i glađu za klupskom reinterpretacijom ex-YU muzike.

I još: Jan ima novu pesmu koju možete sušati ovde. Petog maja u Holandiji je Dan oslobođenja. Maj vrvi od dešavanja, a jedno od njih je i humanitarna trka za malu Natašu na koju se možete prijaviti ovde.

⁠Maksim Kovačević: Napolju je život opušteniji, i to (ni)je dobro za sport⁠
Free Podcast Website provided by