Gde se Marina Abramović oseća odomaćeno?

U ovoj epizodi, vodimo vas na novu izložbu Marine Abramović, otvorenu prekjuče u Amsterdamskom Stedelijk muzeju. Izložba prikazuje preko šezdeset radova iz Marininog petodecenijskog opusa kao umetnice performansa. Od njenih ranih dela, nastalih u nekadašnjoj Jugoslaviji i Amsterdamu, preko stvaralaštva sa Ulajem, do multidisciplinarnih radova iz njene solo umetničke prakse koja je aktuelna i danas. Nismo uspeli da je intervjuišemo jedan na jedan, ali smo vam ipak pripremili uzbudljivu epizodu. I da, naravno da smo je pitali gde se oseća odomaćeno!

Ugostili smo i profesorku holandskog Aleksandru Đorđijevski (dutch.onlinelessen et gmail tačka com), da saznamo šta se promenilo u ispitima integracije koje pre ili kasnije u Holandiji morate da položite (osim ako ne morate, ali i tada to nije loša ideja): koliko su teški, da li su, kako je najavljivano, postali teži, kako ih spremati, i šta da radimo ako naši omiljeni holandski muzički izvođači pišu previše komplikovane tekstove?

Olja i Jan vas takođe vode kroz holandske aktuelnosti - Geert Wilders ipak neće biti premijer, strani studenti više nisu dobrodošli, i počinje sezona lala (!!!) - a Ema vam donosi redovni pregled dešavanja za narednih nekoliko nedelja.

Podržite Odomaćene!

Gde se Marina Abramović oseća odomaćeno?
Free Podcast Website provided by