Gde se Kristina Kovač oseća odomaćeno, kako je biti slikarka u Amsterdamu, i gde sve ima naših studenata

U ovoj epizodi, Odomaćeni vam donose drugi deo intervjua sa Kristinom Kovač! U prethodnoj epizodi, Kristina nam je pričala o svom iseljeničkom iskustvu, identitetskim pitanjima, i brojnim preprekama - ali i pobedama! - koje su je zadesile otkako je odlučila da napusti Srbiju. Danas, sa Kristinom razgovaramo o opuštenijim temama - Evroviziji, seriji "Neki novi klinci", muzičkoj industriji i pevačkim takmičenjima, kao i o njenom romanu "Drvo života."

Slikarka Marija Stefanović, koja živi u Amsterdamu, za Odomaćene govori o svojoj prvoj samostalnoj izložbi slika, razlici između bavljenja umetnošću u Holandiji i na Balkanu, koliko je lako "snaći se" kao umetnik u novoj sredini, i kako se Holanđani snalaze sa manjkom prostora koji muči i kreativni sektor.

Bojana Filipović i Marija Šumarac predstavljaju Organizaciju srpskih studenata u inostranstvu - OSSI. Saznaćete čime se ova neprofitna organizacija bavi, u koliko gradova i država je aktivna, i kako se i sami možete uključiti u njen rad - bilo da ste u inostranstvu ili u Srbiji.

Podržite Odomaćene!

Gde se Kristina Kovač oseća odomaćeno, kako je biti slikarka u Amsterdamu, i gde sve ima naših studenata
Free Podcast Website provided by